مجله گردشگری کاریز

ملکه انگلیس کیست؟

تور اروپا

الیزابت دوم (Elizabeth II) با نام اصلی الیزابت الکساندرا مری در سال ۱۹۲۶ در لندن بدنیا آمد. وی ملکه سلطنتی بریتانیا و دیگر قلمروهای مشترک‌المنافع بود. وی در ۸ سپتامبر ۲۰۲۲ (۱۷ شهریور ۱۴۰۱) پس از ۷۰ سال سلطنت درگذشت.

الیزابت دوم در ۲۱ آوریل ۱۹۲۶ در زمان پادشاهی پدربزرگش، شاه جرج پنجم، متولد شد. پدر او زمانی که برادرش شاه ادوارد هشتم در سال ۱۹۳۶ پس از یک بحران قانونی مجبور به استعفا شد، به سلطنت رسید و با پادشاهی او، الیزابت به وارث مقدر امپراتوری بریتانیا تبدیل گردید. او به صورت خصوصی در خانه تحصیل کرد و از آغاز جنگ جهانی دوم چندی از وظایف عمومی خانواده سلطنتی را برعهده گرفت و در طول جنگ در نیروی کمکی  خدمت کرد.

در ۱۹۴۷، او با شاهزاده فیلیپ، دوک ادینبرو، شاهزاده سابق یونان و دانمارک ازدواج کرد و از او چهار فرزند دارد: چارلز، شاهزاده ولز، شاهدخت آن، شاهزاده اندرو، دوک یورک و شاهزاده ادوارد، ارل وسکس.

 

تور اروپا

 

اختیارات، ثروت و کارهای عام‌المنفعه ملکه انگلیس

از اختیارات ملکه انگلیس میتوان به مشورت دادن به نخست‌وزیر و ارائه‌ی ایده‌ها و سیاست‌ها به او اشاره کرد، ولی نخست‌وزیر در قبول یا رد این پیشنهادات مختار است و ملکه حق پافشاری در هیچ موردی را ندارد.

ثروت ملکه انگلیس، در حدود 500 میلیون پوند ملک شخصی و سرمایه‌گذاری‌های مختلف است که توسط سازمانی به نام املاک سلطنتی اداره می‌شود. کاخ ساندرینگهام و قلعه‌ بالمورال، جزو املاک ملکه انگلیس هستند ولی بسیاری از املاک و مستغلات دیگر که به املاک سلطنتی معروف هستند، تنها در اختیار خاندان سلطنت قرار دارند و ملکه اجازه دخل و تصرف و فروش آنها را ندارد.

همچنین، تمامی جواهرات سلطنتی و اشیاء هنری موجود در کاخ‌ها، جزو اموال شخصی خاندان سلطنتی نیستند. ملکه الیزابت، سرپرستی و حمایت از 600 خیریه و بنگاه عام‌المنفعه را به عهده دارد.

 

سلطنت

او با درگذشت پدرش در فوریه ۱۹۵۲ رئیس اتحادیه کشورهای همسود و ملکه سلطنتی هفت کشور مستقل مشترک‌المنافع شد: بریتانیا، کانادا، استرالیا، نیوزیلند، آفریقای جنوبی، پاکستان و سیلان. در دوره فرمانروایی او به عنوان یک ملکه مشروطه، تغییرات سیاسی عمده‌ای به وقوع پیوسته‌اند، از جمله تفویض قدرت به دولت‌های محلی در بریتانیا، انتقال حاکمیت ملی کانادا به این کشور از بریتانیا، و استعمارزدایی از آفریقا. بین سال‌های ۱۹۵۶ و ۱۹۹۲ تعداد قلمروهای او با استقلال یافتن آن‌ها تغییر کرد، از جمله آفریقای جنوبی، پاکستان و سیلان (که بعدها سری‌لانکا نامیده شد) جمهوری شدند. سفرها و دیدارهای تاریخی پرشمار او از جمله بازدید رسمی از جمهوری ایرلند و دیدار با پنج پاپ است. او طولانی‌ترین دوره فرمانروایی و درازترین عمر را در بین حکمرانان بریتانیا دارد؛ و طولانی‌ترین دوره سلطنت را بین ملکه‌های سلطنتی و حاکمان زن جهان داشته و پیرترین رهبر در جهان و قدیمی‌ترین پادشاه کنونی جهان بود. وی هم‌چنین رئیس عالی کلیسای انگلستان و مدافع ایمان در برخی از کشورهای قلمرویش نیز بود.

 

 

تور اروپا

 

عناوین و لقب‌ها

 

۲۱ آوریل ۱۹۲۶ — ۱۱ دسامبر ۱۹۳۶: والاحضرتِ سلطنتی شاهدخت الیزابت یورک

۱۱ دسامبر ۱۹۳۶ — ۲۰ نوامبر ۱۹۴۷: والاحضرتِ سلطنتی شاهدخت الیزابت

۲۰ نوامبر ۱۹۴۷ — ۶ فوریه ۱۹۵۲: والاحضرتِ سلطنتی شاهدخت الیزابت، دوشس ادینبرو

۶ فوریه ۱۹۵۲ — تاکنون: علیاحضرت ملکه

 

زندگینامه ملکه الیزابت دوم

 

۱۹۲۶    تولد

۱۹۳۶    استعفای ناگهانی ادوارد هشتم؛ الیزابت وارث مقدر امپراتوری بریتانیا می‌شود

۱۹۴۷    ازدواج با شاهزاده فیلیپ در ۲۰ نوامبر

۱۹۴۸    تولد چارلز

۱۹۵۲    مرگ جرج ششم و آغاز سلطنت الیزابت دوم

۱۹۵۳    تاج‌گذاری در وست‌مینستر

۱۹۷۷    جوبیلی نقره‌ای (بیست و پنجمین سالگرد سلطنت)

۱۹۸۱    سوءقصد به الیزابت در رژه رنگ‌ها

۱۹۹۲    «سال فاجعهٔ» ملکه

۱۹۹۷    مرگ شاهدخت دایانا در تصادف رانندگی

۲۰۰۲    جوبیلی طلایی (پنجاهمین سالگرد سلطنت)

۲۰۰۷    سالگرد الماسی (شصتمین) ازدواج الیزابت و فیلیپ

۲۰۱۲    جوبیلی الماسی سلطنت الیزابت و افتتاح المپیک لندن

۲۰۱۵    الیزابت دوم پیرترین حاکم سلطنتی فعلی جهان می‌شود

۲۰۱۷    جوبیلی یاقوت کبود (شصت و پنجمین سالگرد سلطنت)

۲۰۱۸    عروسی شاهزاده هری و مگان مارکل

۲۰۲۱     مرگ شاهزاده فیلیپ

۲۰۲۲    جشن پلاتین به مناسبت ۷۰ سالگی سلطنت الیزابت دوم

درگذشت

وی در ۸ سپتامبر ۲۰۲۲ (۱۷ شهریور ۱۴۰۱) پس از ۷۰ سال سلطنت درگذشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *